כניסה
למנויות
צרו קשר

מפרום אפוי של עדי

מפרום אפוי של עדי 

 

רכיבים:

5 תפוחי אדמה

חצי קילו בשר הודו טחון

4 כפות רסק עגבניות

2 כפות שמן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

4 שיני שום 

1 ביצה

4 כפות פירורי לחם.

תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, כרכום, ראס אל חנות.

 
 
אופן ההכנה:

מקלפים את תפו"א וחוצים לחצי (יוצרים מעיין פה שיכיל את הבשר)

ממלאים בבשר המתובל ומניחים בתבנית.

אם נשאר מהבשר נכין קציצות ונניח בתבנית.

בצד נכין רוטב: 4 כוסות מים, 4 כפות רסק, 2 כפות שמן ותבלינים לפי הטעם.

שופכים את הרוטב על תפוחי האדמה, מכסים ומכניסים לתנור ב 200 מעלות על טורבו.

לאחר שעה מורידים את הכיסוי ומחזירים לתנור לעוד כחצי שעה, עד שמזהיב.

בודקים עם מזלג שהתפו"א מוכן ורך ולוקחים בחשבון שכדאי שישאר רוטב והתפו"א ממשיך לספוח נוזלים גם אחרי הבישול...

יוצא טעים ובטוח הרבה יותר בריא מהגרסה המטוגנת.

 
כיצד נתייחס?
כל המתכון כ 2400 קלוריות של פחמימה וחלבון יחד.

לארוחת צהריים בתפריט 12או 13 לדוגמא הכמות לצהריים תהיה עשירית ממה שיצא כ 3 מנות חלבון, זה לא מתכון רזה אך כשרוצים מפרום בריא יותר ולא כמנת פינוק זה בהחלט מתאים.

אני ממליצה מכל תפו"א לחתוך לפחות ל 2 פיות של מפרום ואז יוצא 10 יחידות מפרום ואפשר מפרום אחד יחד עם 3 כפות קוסקוס יחד עם ירקות או מרק קוסקוס ליד.

 
להאמין. לפעול. להגשים.